امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

روز جهانی اقدامات همدلانه 

با دریافت این فایل و ارسال آن برای دیگران می توانید آنان را به مشارکت در این اقدام دعوت کنید.

Empathic action.pdf

  

روز جهانی اقدامات همدلانه و زمینه های شگل گیری

2 اکتبر (10 مهر) روز بین المللی بدون‌خشونت 

 

"علل بسیاری وجود دارد که من آماده مردن شوم، اما علتی وجود ندارد که من آماده کشتن کسی شوم".

مهاتما گاندی  (داستان تجربیات من با حقیقت ، 1927)

 

2 اکتبر، روز تولد مهاتما گاندی رهبر استقلال هند و پیشگام فلسفه و راهبرد بدون خشونت، توسط سازمان ملل روز جهانی بدون خشونت، نامگذاری شده است

 

مجمع عمومی بر طبق قطعنامه  مورخ ژوئن سال 2007 نامگذاری این روز جهانی را تصویب کرده اند، این روز مناسبتی است برای "اشاعه پیام بدون خشونت" از طریق آموزش و آگاهی عمومی. قطعنامه "اصل بدون خشونت را، به عنوان ارتباط جهانی" و میل "برای تضمین فرهنگ صلح، مدارا ، تفاهم و بدون خشونت" بیان می کند

 

آقای آناند شارما، وزیر امور خارجه هند به نمایندگی از 140 حامی این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که  حمایت گسترده و متعدد از قطعنامه انعکاس احترام جهانی به مهاتما گاندی و فلسفه مقاومتش است. عبارت مهاتما گاندی به عنوان رهبر این تفکر در اواخر زندگی اش می تواند معرفی مناسبی باشد: "بدون خشونت بزرگترین نیروی در اختیار مردم است و آن قدرتمندتر از قدرتمندترین سلاح های کشتاری است که توسط نبوغ انسان ابداع شده است" 

http://www.un.org/en/events/nonviolenceday

 

مجسمه ی عدم خشونت کارل فردریک راترسوارد (Reutersward ) به طور دائمی در خارج از مقر سازمان ملل در نیویورک نشسته است

 

گاندی، که کمک کننده به استقلال رسیدن هند بود، منبع الهام برای فعالیت های بدون خشونت برای حقوق مدنی و تغییرات اجتماعی در سراسر جهان بود. گاندی در خلال زندگی اش حتی تحت شرایط ظالمانه و در مواجه با چالش های معنادار و بسیار دشوار ، به اعتقاد بدون خشونت متعهد ماند.

 

تئوری پشت اعمالش، این است که استفاده از هر وسیله ما را به نتیجه مناسب با همان می رساند و بسیار غیر منطقی است که بخواهیم با خشونت جامعه صلح آمیز بسازیم. او معتقد بود که هندیان نباید از خشونت و نفرت در مبارزه خود برای رسیدن به آزادی از استعمار استفاده کنند.

 

تعریف بدون خشونت

 

اصل بدون خشونت- که با عنوان مقاومت بدون خشونت هم شناخته می شود- استفاده از خشونت فیزیکی را در جهت تحقق تغییر اجتماعی یا سیاسی رد می کند. این شکل از مبارزه اجتماعی که اغلب با عنوان "سیاست مردم عادی" شناخته می شود توسط بسیاری از مردم در سراسر جهان برای رسیدن به عدالت اجتماعی پذیرفته شده است. 

پروفسور جین شارپ ، محقق برجسته در مقاومت بدون خشونت، تعریف زیر را در اثر خود"سیاست های اقدامات همدلانه" آورده است 

اعمال بدون خشونت روشی است که به وسیله مردمی که انفعال و تسلیم را رد می کنند و تلاش را ضروری می دانند معرفی می شود و یا اشاعه پیدا می کند. آنها می توانند حل تعارض‌های‌شان را بدون خشونت پی گیری کنند. اعمال بدون خشونت تلاش برای اجتناب و یا نادیده گرفتن تعارض  نیست. بلکه یک پاسخ است به این مسئله که چگونه در سیاست موثر باشید و یا قدرت را به نحو موثری در اختیار داشته باشید،  

در حالی که غالبا بدون خشونت مترادف با صلح طلبی  استفاده می شده است. از اواسط قرن 20 اصطلاح بدون خشونت به وسیله خیلی از حرکت‌های اجتماعی برای تغییرات اجتماعی مورد استفاده قرار گرفت که تمرکزشان مخالفت با جنگ نبود     

 

2 اکتبر روز جهانی اقدامات همدلانه 

سال 2008 ، پنج مدرس رسمی مرکز ارتباط بدون خشونت (جوری منسکا، کتلین مک فران، میکی کاشتان، سیلویا هسکویتز، کترین کدن) تلاش کردند تا بتوانند مهارت همدلی را بین دولتمردان آمریکا از طریق ارائه پیشنهادی به "موسسه تغییر" گسترش دهند، در پی تلاش ها و عدم موفقیت در آن زمان به این فکر افتادند که نه فقط برای دولتمردان بلکه گامی برای ترویج مهارت‌های همدلی در میان همه مردم بردارند. نتیجه مشاوراتشان برای سال 2009 انتخاب روزی برای اقدامات همدلانه شد، و برای این روز تولد مهاتما گاندی را انتخاب کردند؛ همان روزی را که توسط سازمان ملل برای روز جهانی بدون خشونت انتخاب شده است. آنها فکر کردند که گاندی از روزی جهانی برای اقدامات همدلانه مسرور خواهد شد، چه که عملی است مستقیما برانگیخته شده از عشق، و جوهر بدون خشونتی که برای ایجاد تغییرات بزرگی در کشورش استفاده کرد. 

این روز روزی است برای انجام خدمات اجتماعی در سراسر جهان برای آگاه شدن از یکدیگر، و خلق وحدت و درک همدلانه در سراسر جهان و ما پارسال برای اولین بار همزمان با علاقه مندانی از کشورهای مختلف سعی کردیم، تلاشی برای ترویج همدلی کنیم، شاید در اولین تجربه و مهلت کوتاه بیش از آنکه اقداماتمان را ثمر بخش باشد، نیتمان برای ترویج روح همدلی و هماهنگی با یک حرکت جهانی برایمان خوشایند بود.

 

همدلی آرزویی است که فکر می کنیم تمامی مردم دنیا در آرزویش روزگار می گذرانند و آرزویی است که همه مردم می توانند فارغ از هر مرز و ملاکی برای تقسیم بندی ها و طبقه بندی ها به دنبالش باشند. 

این شعر مولوی به خوبی اهمیت و آرزوی ما را مشخص می کند 

ای بسا هندو و ترک همزبان 

ای بسا دو ترک چون بیگانگان 

پس زبان محرمی خود دگر است 

همدلی از همزبانی بهتر است

 

و چه خوشایند است که در سال گذشته برای ترویج این روز در سراسر دنیا، باز شعری از فرهنگ این مرز و بوم از عارف عالی قدر شیخ ابوالسعید ابوالخیر انتخاب شده بود و در پایگاه الکترونیکی اش نقش بسته بود: 

بازآ بازآ هر آنچه هستی بازآ 

گر کافر و گبر و بت پرستی بازآ 

این درگه ما درگه نومیدی نیست 

صد بار اگر توبه شکستی بازآ

 

و امسال شاید بتوانیم فعالیت هایی کنیم و این آرزو را با عده ی بیشتری سهیم شویم و کمکی شویم به شدت یافتن جریان همدلی در کشورمان

 

این فهرستی از پیشنهادهای طرح شده در میان گروهی علاقه مند است: (نتایج مذاکرات جلسه 5 شهریور با حضور 13 نفر)

 

  گروهی فردی
فعالیت در روز خاص

سر زدن به خانه سالمندان

سر زدن به پرورشگاه

ملاقات بیمارستان مفید و بازی با بچه ها و همدلی باخانواده ها و پرسنل

ملاقات با خانواده زندانیان

تهیه بروشور توسط سازمان زبان زندگی

هر کس در محل کارش اطلاع رسانی کند و جشن بگیرد

اطلاع رسانی از طریق بروشور و اس ام اس

قهوه همدلانه

جمعه 9 مهر هر کس 2 ساعت در پارک همدلی کند

فرآیندی

اطلاع رسانی به موسسات مرتبط

ساخت وبلاگ با ذکر اهداف و ارائه تلفن برای همدلی

شروع ارتباط همدلانه از منزل (همسر و فرزند)

تلفن زدن و سر زدن به دوستان و خویشان

همدلی با خود/ حمایت از خود

هر شب قبل از خواب همدلی با خود و ارزیابی میزان همدلانه بودن روابط برای یادگیری و تواناتر شدن هر روزه

تبادل تلفن و ایمیل برای همدلی فردی

تا 10 مهر هر کدام حداقل یک همدلی دریافت کرده باشیم.